Metalurg Donetsk legt bom onder buitenlandersregeling

Ger
28 februari 2007, 17:12   Bijgewerkt: 28 februari 2007, 18:22

Metalurg Donetsk is van plan juridische stappen te nemen tegen de Oekraïnse voetbalbond. De club van trainer Co Adriaanse (foto) is het niet eens met de huidige regeling rondom buitenlandse voetballers in de Oekraïnse competitie. Die regeling houdt in dat een team dat uitkomt in de Oekraïnse Premier League niet meer dan acht buitenlanders in zijn elftal mag opstellen.

Verder moeten de clubs per aangekochte buitenlander 12.000 euro overmaken naar de Oekraïnse voetbalbond, dat het op haar beurt weer investeert in de opleiding van Oekraïnse voetballers. Metalurg-vice-voorzitter Viktor Seliuk is van plan dit systeem te bestrijden. "Als de FFU (de Oekraïnse voetbalbond) deze regel bij haar volgende vergadering niet afschaft, bereiden we juridische stappen voor. We willen dan al het geld dat we aan de FFU voor de buitenlanders hebben betaald terugclaimen" aldus Seliuk.

Volgens de leiding van de club is de regeling in strijd met de wet. Opmerkelijk genoeg werpt voormalig Feyenoord-aanvaller Georgi Demetradze zich als specialist op. Volgens de UEFA zal de Georgiër een testcase voorbereiden waarin duidelijk gemaakt wordt dat de regels niet geldig zijn volgende het Oekraïns wetboek. Daarin valt op te maken dat buitenlanders dezelfde rechten hebben als de Oekraïners.

Het is niet zo verwonderlijk dat het team het niet met de regeling eens is. De club die vorig seizoen als negende in de competitie eindigde, versterkte zijn selectie aan het begin van dit seizoen met maar liefst met twaalf (!) buitenlanders. Onder deze buitenlanders onder andere oud-Oranje international Jordi Cruijf, de van Roda JC afkomstige Braziliaan Sergio en voormalig Club Brugge-spits Andrés Mendoza.

Golden finale boost: Pak 50% extra bij weddenschappen op de de Champions League-finale!

Golden finale boost: Pak 50% extra bij weddenschappen op de de Champions League-finale!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen