Oefenduels: Portugal in slotfase langs Brazilië

6 februari 2007, 22:57   Bijgewerkt: 7 februari 2007, 00:51

Portugal is er voor de tweede keer op rij in geslaagd om Brazilië te verslaan. Na de 2-1 zege in 2003 was de formatie van de Braziliaanse bondscoach Luiz Felipe Scolari ditmaal met 0-2 te sterk voor de Goddelijke Kanaries. Ook Denemarken, Ghana en het Zuid-Korea van bondscoach Verbeek boekten dinsdag fraaie oefenzeges.

Het duel tussen Brazilië en Portugal, dat gespeeld werd in het Emirates Stadium van Arsenal, werd pas in de slotfase beslist. Simao kroop acht minuten voor tijd voor centrale verdediger Luisao en tikte de fraaie voorzet van Quaresma langs de Braziliaanse doelman Helton. In de slotminuut besliste verdediger Carvalho, in dienst van Chelsea, de wedstrijd. Brazilië was vlak voor rust dicht bij de openingstreffer. Aanvoerder Lucio schoot na een vrije trap tegen de lat.

Australie

Australie

Regerend Europees kampioen Griekenland ging onderuit tegen Zuid-Korea. De Koreanen van coach Pim Verbeek wonnen met 0-1. Chun-Soo Lee maakte diep in de tweede helft het enige doelpunt van de wedstrijd.

Ghana, één van de verrassingen van het afgelopen WK, veegde in een Afrikaans onderonsje Nigeria van de mat. Na een ruststand van 0-0 werd het uiteindelijk 1-4 voor de Ghanezen. Sulley Ali Muntari was twee keer trefzeker.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!