PSV sleept knappe zege uit het vuur: 1-0

20 februari 2007, 22:30   Bijgewerkt: 20 februari 2007, 23:09

PSV heeft zichzelf in de Champions League een prima uitgangspositie verschaft voor de terugwedstrijd tegen Arsenal. In Eindhoven won de ploeg van trainer Ronald Koeman knap met 1-0, waardoor Arsenal volgende week op eigen veld hoe dan ook twee keer moet scoren om de Brabanders uit te schakelen. Matchwinner in Eindhoven was de Ecuadoriaan Edison Mendez, die de bal na een uur spelen vanaf twintig meter achter Arsenal-doelman Jens Lehmann knalde.

Eigenlijk zei een blik op het wedstrijdformulier alles, voorafgaand aan PSV-Arsenal. Er wordt immers wel eens gezegd dat de kracht van een team bepaald wordt door de spelers op de bank. Wie de bank van PSV er bij pakte, kwam echter tot een schrikbarende conclusie. Coach Ronald Koeman had, inclusief doelman Moens, slechts vijf wisselspelers tot zijn beschikking. Bovendien zat bij dit vijftal niet één aanvaller, waardoor de aanvallende opties zeer beperkt waren.

Met name het ijzersterke middenveld dat Wenger de wei in stuurde, bleek het verschil te maken. De middenvelders van PSV leken niet goed te weten wie precies op wie speelde en spelmaker Cesc Fabregas slaagde er voor rust continu in om in balbezit te komen. Dat was vragen om problemen voor PSV, want Fabregas is een speler die met één balcontact een defensie open kan scheuren. Het gevolg: zowel Rosicky als Henry kreeg twee kansen om de score te openen. Dat PSV voor rust het doel schoon hield, was dan ook vooral omdat beide heren het vizier nét niet op scherp hadden staan. Eén keer ging de inzet van Rosicky wél tussen de palen, maar toen bracht Gomes, met hulp van Salcido, redding.

Na rust had PSV haar zaken beter voor elkaar. De ploeg leek een manier te hebben gevonden om de tegenstander uit Londen te bespelen en trok het initiatief naar zich toe. Dat resulteerde direct in een grote kans voor Aroune Koné, maar de Ivoriaan slaagde er niet in om een lastige volley de juiste richting mee te geven. Dat lukte Edison Mendez tien minuten later wel. De Ecuadoriaan, die in de eerste helft nog onzichtbaar was, kreeg van de Arsenal-defensie een klein beetje ruimte om de bal, op zo'n twintig meter van het doel, aan te nemen. Dat hadden de Londenaren beter niet kunnen doen, want Mendez wist wel raad met het buitenkansje. De middenvelder knalde de bal hard in de hoek.

Met nog een kwartier op de klok greep Wenger in. De coach van Arsenal bracht met Julip Baptista nog een extra aanvaller in het veld, in de hoop om de defensie van PSV, waar Xiang Sun inmiddels zijn opwachting gemaakt had als invaller, alsnog op de knieën te krijgen. Dat bracht echter de nodige risico's met zich mee, want Mendez was na een scherpe counter nog dicht bij de 2-0. Zijn schot, op aangeven van Koné, werd echter gekraakt door de Arsenal-defensie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen