Xiang Sun: "Ik ben een geluksvogel"

21 februari 2007, 01:24   Bijgewerkt: 21 februari 2007, 11:01

Amper twee maanden geleden leefde Xiang Sun nog in de veronderstelling dat hij het seizoen af zou maken in China. Een proefperiode bij PSV leek op niets te zijn uitlopen, totdat de telefoon plotseling ging. De Eindhovenaren wilden de Chinees toch weer naar Nederland halen. Koud drie weken na zijn komst naar Eindhoven is Xiang Sun nu wereldnieuws. Door zijn optreden in de Champions League-wedstrijd tegen Arsenal is hij de eerste Chinees ooit in het kampioenenbal geworden.

Sun kwam na ruim een uur in het veld voor Manuel da Costa en liet in het restant van de wedstrijd een prima indruk achter. Mede dankzij de Chinees hield PSV Arsenal van scoren af, waardoor de kwartfinale plotseling dichtbij lijkt. Na afloop kon Sun zijn geluk dan ook niet op. "Ik voel me een geluksvogel", zegt hij tegen FCUpdate.nl. "Het is prachtig dat ik heb mogen debuteren, maar het is nog mooier dan we gewonnen hebben. Dat is immers toch het belangrijkste."

Met zijn invalbeurt heeft Sun in ieder geval Chinese voetbalgeschiedenis geschreven. "In China zal dit wel groot nieuws zijn", zegt hij stralend. "Of deze wedstrijd uitgezonden werd op de Chinese televisie? Yes yes, of course", lacht hij. "Maar of veel mensen het gezien hebben, weet ik niet. Het is nu immers drie of vier uur in de ochtend. Maar goed, ik ben hier heel blij mee. Echt nerveus was ik niet, ik vond het allemaal vooral heel spannend. Het was een mooie avond."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen