Anelka blij met terugkeer in Les Bleus

19 maart 2007, 13:00

Nicolas Anelka heeft in het Franse Le Journal du Dimanche verheugd gereageerd op zijn terugkeer in het Franse nationale team. Bondscoach Raymond Domenech zag zijn eerste keus Thierry Henry wegvallen door een liesblessure en koos ervoor David Trezeguet niet te selecteren. Anelka en Domenech hadden in het verleden verschillende aanvaringen. 

Anelka meldt nu echter dat de relatie tussen hem en de bondscoach de goede kant op gaat. "De reis naar de West Indies heeft ons goed gedaan. Met Domenech communiceer ik nu goed en ik deel ook dingen met hem", aldus de voormalig speler van onder andere Real Madrid en Arsenal. "Bovendien ziet hij me nu elk weekend spelen", vervolgt Anelka. "Dat was in Turkijke (Anelka speelde toen bij Fenerbahce) niet het geval." 

De voetbalnomaad wijt zijn uitverkiezing aan zijn goede vorm bij de Bolton Wanderers. "Ik heb bij Bolton negen goals gescoord. Een goede prestatie, aangezien de club maar met één spits speelt en ik geen strafschoppen neem." 

Ook stak Anelka debutant Karim Benzema nog een hart onder de riem. "Ik ben ervan overtuigd dat Karim Benzema in de komende jaren bij Frankrijk in de spits staat." De Fransman vervolgde: "Hij heeft alle kwaliteiten die nodig zijn om te slagen. Hij is handig, heeft een goede techniek en is bovendien snel op de eerste meters. Hij speelt voor Lyon, de beste Franse club op dit moment en hij houdt niet op met zich te ontwikkelen."

Frankrijk speelt op 24 maart een EK-kwalificatiewedstrijd tegen Litouwen. De Litouwers hielden Italië, dat in eigen huis speelde, eerder dit jaar al op een 1-1 gelijkspel. De Fransen staan aan kop in EK-Kwalificatiegroep B, Schotland staat tweede en Italië volgt op de derde plaats.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen