Belgische bond: "Stel Stijnen niet op"

23 maart 2007, 10:21   Bijgewerkt: 23 maart 2007, 11:08

De situatie rond Stijn Stijnen blijft de gemoederen bezighouden. De doelman haalde zich eerder deze week de woede van Portugal en de UEFA op zijn hals, door in de aanloop naar het EK-kwalificatieduel met Portugal te stellen dat zijn team er voor moest zorgen dat 'Cristiano Ronaldo het veld per brancard zou moeten verlaten'. 

Gezien alle commotie zou bondscoach Vandereycken er beter aan doen om Stijnen niet op te stellen, zegt bestuurslid Jean-Marie Philips. "Ik zou Stijnen niet opstellen, in het belang van de speler en de ploeg", zegt Philips tegen het Belgische Sporza. "Het zou beter zijn als er zaterdag een andere keeper tussen de palen staat. De uitspraken van Stijnen waren ongepast en maken ons breekbaar. Maar ik ben niet verantwoordelijk voor de selectie, de bondscoach wel", besluit hij. 

Vandereycken peinst er voorlopig niet over om Stijnen uit het doel te halen. "Op dit moment is Stijnen speelgerechtigd en dan speelt hij. De jongen is allesbehalve ondersteboven van de heisa. Hij oogt erg geconcentreerd", zegt hij. 

Mocht Stijnen toch niet meedoen, dan is Heerenveen-keeper Brian Vandenbussche zijn vervanger. Hij is er in ieder geval klaar voor, meldt hij. "Het zal zo'n vaart niet lopen, maar een invallersdoelman moet altijd klaar staan. Ach, Stijn blijft er rustig bij. Hij kan wel lachen om de hele situatie", aldus de Belgische Fries.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen