Guidolin moet toekijken na woedeuitbarsting

14 maart 2007, 15:10   Bijgewerkt: 14 maart 2007, 15:16

Palermo-coach Francesco Guidolin zal de komende drie wedstrijden op de tribune moeten plaatsnemen. De Italiaanse oefenmeester ging volledig uit zijn dak toen Adrian Mutu scoorde nadat Palermo-middenvelder Roberto Guana geblesseerd naar de grond ging. Guidolin moet bovendien een boete van 15.000 euro betalen. 

De Roemeen Mutu koos er voor door te spelen na de blessure van Guana. De aanvaller scoorde vervolgens de openingstreffer en de Rosaneri  waren woedend. De 51-jarige trainer liep vervolgens woedend naar de dug-out van Fiorentina.  

De tacticus weigerde na afloop van de wedstrijd zijn excuses aan te bieden. Integendeel, Guidolin vond dat hij volledig in zijn recht stond: "Wat er op vandaag op het veld gebeurde had niets met voetbal te maken. Ik zou überhaupt niet willen dat mijn team zo'n goal zou maken. Ik ben van mening dat een coach zijn team duidelijk zou moeten maken dat ze het spel stil moeten leggen."

De voormalig trainer van AS Monaco en Udinese bood zijn excuses wel aan wat betreft zijn aggresieve gedrag. "Ik zou nooit weer op die manier voor hun bank gaan staan. Maar ik sta nog steeds achter elk woord dat ik gezegd heb." Ook Palermo voorzitter Maurizio Zamparini bemoeide zich met de zaak. Hij had wat opmerkelijke uitspraken in petto. Hij noemde Adrian Mutu onder andere een kleine sluwe zigeuner.

Zamparini nuanceerde zijn woorden later niet. Sterker nog hij gooide tegenover Stadionews nog wat olie op het vuur. "Toen ik over Mutu sprak  wilde ik hem niet kwetsen. Ik praat zijn gedrag zelfs goed. Hij komt namelijk uit een voormalig oostblok land. Wat Mutu deed komt door zijn instinct, wat weer een gevolg is van zijn Roemeense afkomst. Het is zijn instinct om te overleven."

Het Fiorentina-management liet weten buiten zinnen te zijn na de acties van de hoofdcoach van Palermo. "We keuren Francesco Guidolins gedrag ten zeerste af. Guidolin geeft op deze manier bovendien niet het goede voorbeeld naar de jonge fans toe", aldus de club uit Firenze.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen