Montenegro wint allereerste officiële interland

25 maart 2007, 11:49

De nationale ploeg van Montenegro heeft haar allereerste officiële interland weten te winnen. In Podgorica won de ploeg van bondscoach Zoran Filipovic een vriendschappelijke wedstrijd tegen Hongarije met 2-1. Vucinic en Burzanovic waren de Montenegrijnse doelpuntenmakers, allebei vanuit een strafschop.

Tot afgelopen zomer maakten de Montenegrijnse voetballers nog deel uit van het team van Servië-Montenegro, dat onder die naam deelnam aan het WK. Beide landen zijn immers echter onafhankelijk geworden, waardoor ook de nationale teams gescheiden zijn. De voetbalbond van Servië slaagde er snel in om een team op poten te zetten, waardoor dat land direct deel mocht nemen aan de kwalificaties voor het EK van 2008. In Montenegro duurde alles wat langer, waardoor de ploeg de komende jaren aangewezen is op oefenduels.

Het eerste oefenduel van deze reeks, tegen Hongarije, verliep in ieder geval prima. Priskin zette de Hongaren al binnen een minuut op voorsprong, maar daarna trok Montenegro het duel alsnog naar zich toe. Dit tot tevredenheid van bondscoach Filipovic. "Het is fantastisch om zo'n eerste wedstrijd direct te winnen. We hebben niet ons beste voetbal laten zien, maar om desondanks te winnen geeft iedereen enorm veel vertrouwen", aldus de oefenmeester.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen