Redan heeft het naar zijn zin bij Cardiff

1 maart 2007, 11:06   Bijgewerkt: 1 maart 2007, 11:14

Voormallig Willem II-spits Iwan Redan speelt niet veel bij zijn nieuwe club Cardiff City. Toch heeft Redan (op de foto in gelukkigere tijden bij de club uit Tilburg) het naar zijn zin, zo stelt hij in een interview met Voetbal International. De 26-jarige spits vindt het schitterend om naast oud-Arsenal spits Kevin Campbell in de kleedkamer te zitten.

De aanvaller vertrok met ruzie uit Tilburg nadat hij teamgenoot Kristof Imschoot een kopstoot gaf. Na aanvankelijk weg te komen zonder schorsing, besloot voorzitter Hans Verbunt dat Redan toch niet meer welkom was bij de Tilburgers. "Wij hebben het oog van Imschoot gezien en staan achter onze straf. Iwan mag voorlopig thuisblijven", aldus Verbunt in januari van dit jaar.

"De manager (David Jones) geeft me toch vertrouwen. Hij is eerlijk ik heb er geen moeite mee dat ik moet toekijken", motiveert de Rotterdammer. De snelle aanvaller legt uit waarom hij niet in de basis staat: "Ik kom natuurlijk wel halverwege bij een club met een goed draaiend elftal. De manager werkt bovendien met een kleine kern."

Na het degradatievoetbal bij de Tricolores speelt de voormalig Vitessenaar nu om promotie. Promotie met Cardiff zou een primeur betekenen. Nog nooit promoveerde een niet Engels team naar de hoogste afdeling. De Bluebirds staan momenteel zesde in het Coca Cola Championship. Ze volgen op zes punten van koploper Birmingham City.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen