Fiorentina en Italië moeten Toni missen

Koen Freriks
17 mei 2007, 21:39   Bijgewerkt: 17 mei 2007, 22:00

Luca Toni ondergaat binnenkort een operatie aan zijn linkervoet. Dat de 30-jarige spits onder het mes zou gaan stond in het vooruitzicht, maar dat de aanvaller de operatie laat uitvoeren voor het einde van de competitie is verrassend te noemen.

Fiorentina is, met nog twee wedstrijden voor de boeg, nog niet zeker van plaatsing voor UEFA Cup-voetbal. De beslissing van de sterspeler van de ploeg is daarom des te opmerkelijker. Toni wekt met het besluit de schijn volledig fit te willen zijn voor volgend seizoen, wanneer hij naar alle waarschijnlijkheid niet meer in het shirt van Fiorentina te zien zal zijn. De Italiaanse goalgetter wekte enige tijd geleden concrete belangstelling van Bayern München. Franz Beckenbauer, voorzitter van de Duitse club, gaf toen aan 'te hopen dat Toni komt'

Toni stond ook dit seizoen weer garant voor veel doelpunten. Met zestien doelpunten in 29 competitieduels bleek de lange aanvaller wederom belangrijk voor Fiorentina, dat met vijftien minpunten zich toch naar de vijfde plaats wist te werken. Naast het competitieslot mist Toni ook de EK kwalificatie-interlands van Italië tegen Faerøer en Litouwen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen