RKC door oog van de naald tegen VVV

24 mei 2007, 21:47   Bijgewerkt: 24 mei 2007, 23:15

RKC Waalwijk leeft nog. De Brabantse ploeg balanceerde donderdag tegen VVV Venlo lang op de rand van de afgrond, maar een vroeg doelpunt van Tim Janssen bleek uiteindelijk genoeg voor een benauwe 1-0 zege. Hierdoor moet er zondag, in Venlo, een beslissingsduel aan te pas komen om te bepalen of het elftal van coach Mark Wotte ook volgend seizoen in de Eredivisie mag spelen.

Het zal RKC-coach Mark Wotte dan ook niet slecht uitgekomen zijn, dat deze Sektioui wegens een schorsing niet mee mocht doen in de terugwedstijd. Zonder de Marokkaan begon RKC flitsend aan de 'wedstrijd van de waarheid' in Waalwijk. Al na vier minuten kopte Tim Janssen een hoekschop van Robert Fuchs binnen, waardoor RKC direct op koers lag om een beslissingsduel af te dwingen.

In de 75e minuut leek RKC de rekening gepresenteerd te krijgen voor het gebrek aan productiviteit, toen Leon Kantelberg namens VVV de 1-1 inkopte. Heel Venlo ontplofte van vreugde, maar assistent-scheidsrechter Meints voorkwam het feestje. Hij vlagde, tot opluchting van alles en iedereen dat RKC een warm hart toe draagt, af voor buitenspel. Dit afgekeurde doelpunt gaf de Venlose burger echter moed en amper drie minuten later was de ploeg opnieuw heel dichtbij de gelijkspel. Ditmaal ging een kopbal van Willem Janssen echter nét voorlangs.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!