De Haan gewoon op de bank bij EK-finale

22 juni 2007, 09:26   Bijgewerkt: 22 juni 2007, 10:03

Foppe de Haan mag gewoon op de bank zitten tijdens de EK-finale tussen Nederland en Servië. Even werd gevreesd dat de oefenmeester een schorsing aan zijn broek zou krijgen, omdat hij tijdens de halve finale tegen Engeland tijdens de strafschoppenserie het veld in stormde. Dat is echter niet het geval.

"De waarnemer heeft een aantekening in zijn rapport gemaakt", zegt Thomas Giordano, persvoorlichter van de UEFA. "Maar de arbiter heeft de actie van De Haan niet als vervelend ervaren, hoewel een trainer eigenlijk nooit het speelveld in mag."

De reden dat De Haan niet geschorst wordt, is dat hij geen rode kaart kreeg van arbiter Kircher. Dat had overigens wel gekund, zegt Jaap Uilenberg. "Een coach hoort niet in het veld", zegt hij, om vervolgens een compliment te geven aan Kircher. "Het is de taak van een arbiter om de rust in het veld en stadion te bewaren. Wat zou er gebeuren als De Haan door Kircher in het Abe Lenstra Stadion was weggestuurd? Kircher heeft de situatie goed aangevoeld", vindt hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen