Jankovic kopt Servië naar halve finale

Ger
14 juni 2007, 20:15   Bijgewerkt: 14 juni 2007, 20:40

Jong Servië heeft zich tegen de leeftijdsgenoten van Tsjechië in de blessuretijd geplaatst voor de halve finale van het jeugd-EK. Bosko Jankovic werd de gevierde man door vlak voor het einde raak te koppen. Door de late treffer is Servië ook zeker van de Olympische Spelen.

Naast het gebrek aan effectiviteit liet de wedstrijd zich kenmerken door veel overtredingen. In de eerste helft had Tsjechië al vier gele kaarten te pakken. Miladinovic incasseerde na rust bij de Serven een prent.

Door de zege is Servië na Nederland de tweede halve finalist. De ploeg verraste eerder op het toernooi de Italiaanse jeugdploeg met 1-0. De Tsjechen hebben ondanks de nederlaag nog altijd kans op een plaats bij de laatste vier. Engeland en Italië spelen later op donderdagavond tegen elkaar in groep B.