President Bolivia op de bres tegen FIFA-regel

13 juni 2007, 10:40

De beslissing van de FIFA dat er geen officiële wedstrijden meer gespeeld mogen worden op meer dan 2.500 meter boven de zeespiegel, houdt zelfs de landelijke politiek in Bolivia in zijn greep. Niemand minder dan de president van het land, Evo Morales, trok woensdag zijn voetbalschoenen aan om te protesteren tegen de regel.

Morales reisde per helikoper naar de top van de vulkanische berg Sajama, die ligt op liefst 6.000 meter hoogte. Aldaar speelde de president een korte partij voetbal tegen een team van lokale bergbewoners, waarmee de president een boodschap af wilde geven. "Als je wil sporten, kun je sporten op elke hoogte van de wereld", meldde hij, verwijzend naar de nieuwe regel van de FIFA.

Bolivia is één van de belangrijkste slachtoffers van de nieuwe regel. Het land speelt haar thuiswedstrijden immers normaal gesproken in hoofdstad La Paz, dat 3.500 meter boven de zeespiegel ligt. Volgens FIFA-preses Sepp Blatter is er bij wedstrijden op een dergelijke locatie sprake van competitievervalsing, omdat het thuisteam wel gewend is aan de ijle lucht. Tevens zou het slecht zijn voor de gezondheid.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen