Defour wil volgend jaar mogelijk wél naar Ajax

16 augustus 2007, 10:52   Bijgewerkt: 16 augustus 2007, 11:04

Dat Steven Defour woensdag een aanbieding van Ajax afsloeg, betekent niet dat de Belg helemaal geen oren heeft naar een overstap naar Amsterdam. "Als Ajax na dit seizoen weer aanklopt, dan liggen de kaarten anders", aldus de zaakwaarnemer van de pas 19-jarige Defour in de Belgische krant Het Laatste Nieuws

Defour stond twee jaar geleden ook al in de belangstelling van Ajax, maar koos toen voor Standard. In Luik ontwikkelde hij zich goed, waarna hij deze zomer zelfs promoveerde tot aanvoerder van de Belgische topclub. Daarom vindt hij het niet gepast om de club nu te verlaten. "Ik heb met Steven gepraat en hij was er snel uit. Hij vindt het niet kunnen om nu te vertrekken. Eergisteren belde Ajax zelf, maar Steven legde uit dat het te kort dag was. Het seizoen is pas begonnen, hij is kapitein en voelt zich gelukkig in Luik", zegt Paul Stefani, de zaakwaarnemer van de international.

Volgens Stefani zijn de gesprekken met Ajax zeer prettig verlopen. De club nam eind vorige week contact op, toen bleek dat spelmaker Wesley Sneijder zou vertrekken naar Real Madrid. Toen bleek dat Defour niet wilde, toonden de Amsterdammers zich volgens Stefani zeer begripvol. "Ajax is een klasseclub. Het had alle begrip voor het standpunt van Steven." De zaakwaarnemer sluit dan ook niet uit dat Defour in de toekomst alsnog de overstap maakt naar Amsterdam. "Na dit seizoen heeft Defour nog een contract voor drie jaar bij Standard. Als Ajax na dit seizoen weer aanklopt, dan liggen de kaarten natuurlijk anders."

Defour is, na de Spanjaard Albert Riera van Espanyol, alweer de tweede speler deze week die een aanbieding van Ajax afslaat. De Amsterdammers zijn, na het vertrek van Ryan Babel en Wesley Sneijder, druk op zoek naar directe versterkingen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen