Zweedse topscorer ziet potentie bij Groningen

Ger
15 augustus 2007, 13:41   Bijgewerkt: 31 december 2008, 16:11

Met Marcus Berg heeft FC Groningen snel de vervanger in huis gehaald voor de naar Ajax vertrokken Luis Suárez. De topscorer van de hoogste Zweedse divisie signeerde woensdag een vierjarige verbintenis bij de club uit de Martinistad. Voor de aanvaller van IFK Göteborg legde FC Groningen met 3,2 miljoen euro de hoogste transfersom uit de clubhistorie op tafel.

Berg werd de afgelopen maanden uitvoerig bekeken door verschillende leden van de technische staf van FC Groningen. De Scandinaviër zou aanvankelijk als extra aanvaller achter Erik Nevland en Luis Suárez worden aangetrokken. Door het tumultueuze vertrek van de Uruguayaan naar de ArenA, zal Berg dit seizoen samen met Nevland het aanvalsduo van de noorderlingen vormen.

Marcus Berg

Marcus Berg

De technisch manager van FC Groningen is lovend over de kwaliteiten van de aanvaller. "Hij heeft scorend vermogen, werkt hard en bezit een functionele techniek. Daarmee wil ik aangeven dat hij goede loopacties maakt, oog voor de ruimte heeft en ook zijn medespelers niet over het hoofd ziet. De komst van Berg is ook goed nieuws voor Nevland, die zal profiteren van zijn aanwezigheid. Hij is een speler met potentie, die we de tijd willen geven om te groeien."

Berg zelf geeft aan getwijfeld te hebben over de transfer naar FC Groningen. "Het was een moeilijke beslissing. Ik voelde me op mijn plaats bij Göteborg, waar ik een prima seizoen doormaakte. Na de eerste gesprekken met FC Groningen kreeg ik echter een goed gevoel. Ik kende de club niet, maar toen ik eenmaal in Groningen op bezoek was geweest, kon ik geen 'nee' meer zeggen. Ik heb gemerkt dat het voetbal hier enorm leeft en mijn doel is om mee te groeien met deze club."

Door: Ger Hensen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen