'Nederlandse' climax nadert in Zweedse competitie

28 oktober 2007, 09:59

Voetbalminnend Zweden maakt zich op voor een bloedstollende dag. Met nog één speelronde te gaan, maken nog drie teams kans op de landstitel, waardoor eenzelfde soort situatie is ontstaan als enkele maanden geleden in Nederland.

Koploper in Zweden is momenteel IFK Göteborg, de ploeg die in de zomer nog topscorer Marcus Berg verkocht aan FC Groningen. De ploeg kan vanmiddag de titel veiligstellen in de thuiswedstrijd tegen laagvlieger Trelleborg, maar zal dan wel met ruime cijfers moeten winnen. Djurgardens, de nummer twee, heeft immers evenveel punten als Göteborg. Momenteel spreekt het doelsaldo nog wel in het voordeel van Göteborg (+20 tegenover +16), maar een ruime zege van Djurgardens op hekkensluiter Brommapojkarna kan daar nog verandering in brengen.

Mochten Göteborg en Djurgardens allebei bezwijken onder de druk, dan kan Kalmar FF nog de lachende derde worden. De ploeg, vorig jaar nog tegenstander van FC Twente in het Intertoto-toernooi, heeft momenteel één punt minder dan beide rivalen. Kalmar speelt vanmiddag thuis tegen subtopper AIK Solna.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen