Owen niet blij met Keegan: "Hij gaf me geen vertrouwen"

17 januari 2008, 15:52   Bijgewerkt: 17 januari 2008, 16:11

Niet iedereen bij Newcastle United is blij met de komst van Kevin Keegan. De legendarische oud-voetballer werd woensdag gepresenteerd als nieuwe manager van de Magpies, maar Michael Owen zal deze ontwikkeling met gemengde gevoelens aangezien hebben. In zijn biografie uitte de 28-jarige spits eerder immers forse kritiek op de coach, met wie hij samenwerkte tijdens het EK van 2000.

Keegan was tussen 1999 en 2000 bondscoach van Engeland, maar dat werd geen succes. Tijdens het Europees kampioenschap in Nederland en België slaagde de ploeg er niet in om een groep met Duitsland, Roemenië en Portugal te overleven. In zijn biografie Off the Record noemde Owen de samenwerking met Keegan tijdens dit mislukte toernooi 'een zwarte bladzijde in zijn carrière'. 

"Na een poosje begon ik me echt aan Keegan te irriteren. Niet als mens, maar als manager", schrijft Owen onder meer in zijn boek, dat enkele jaren geleden uitkwam. "Op het veld was ik, door de manier waarop Keegan werkt, bang om iets fout te doen. Hij ontnam me mijn zelfvertrouwen", aldus de snelle aanvaller, die sinds de zomer van 2005 onder contract staat bij Newcastle United.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen