Chinezen ontvangen Verbeeks Socceroos op 1.900 meter

25 maart 2008, 11:44

Niet hoofdstad Peking of wereldstad Shanghai, maar het veel kleinere Kunming is komende woensdag het decor van de WK-kwalificatiewedstrijd tussen China en Australië. Die locatie is gekozen om een voordeel te creëren ten opzichte van de tegenstander, denkt bondscoach Pim Verbeek van de Socceroos.

"Ik heb eerder met het Olympisch elftal van Zuid-Korea in Kunming gespeeld en ik twijfel er niet aan dat de Chinezen hier spelen om het de tegenstander zo moeilijk mogelijk te maken", zegt de Nederlandse coach op de website van de FIFA.

Kunming ligt 1.900 meter boven zeeniveau, waardoor het voor de Australiërs lastig wordt om zich snel aan te passen. "De Chinezen zijn al sinds januari in Kumning om te acclimatiseren, wij hebben daar de tijd niet voor. Maar goed, het is voor de Chinezen hun goed recht om in Kunming te voetballen. Ze doen alles wat volgens de reglementen toegestaan is, om hun wedstrijden te winnen."

Ondanks de lastige omstandigheden eist Verbeek een goed resultaat van zijn ploeg. "De hoogte is geen excuus. Ik weet zeker dat we, onder welke omstandigheden dan ook, in staat zijn om een goede prestatie neer te zetten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen