Middlesbrough legt zich neer bij schorsing Mido

19 maart 2008, 11:41   Bijgewerkt: 19 maart 2008, 11:51

Middlesbrough kan de komende drie competitieduels niet over Mido beschikken. De oud-Ajacied kreeg zaterdag tegen Arsenal een rode kaart, wat in Engeland automatisch tot een schorsing van drie duels leidt. Middlesbrough overwoog om in beroep te gaan tegen de kaart, maar heeft besloten om daar vanaf te zien.

"We hebben gesproken met de scheidsrechter en zijn baas en daaruit bleek dat we bij een eventuele beroepszaak weinig kans van slagen hadden", zegt manager Gareth Southgate op de website van zijn club. Mido kreeg rood omdat hij met zijn voet het hoofd van tegenstander Gaël Clichy raakte. Onbewust, volgens Southgate. "Maar volgens de scheidsrechter is het niet van belang of het bewust of onbewust gebeurde. Hij bracht een tegenstander in gevaar, dat is voor hen het enige dat telt. Heel jammer, want drie duels schorsing is een flinke straf."

Omdat in Engeland alle rode kaarten een automatische schorsing van drie duels opleveren, krijgt Mido eenzelfde straf als bijvoorbeeld Birmingham City-speler Martin Taylor, die enkele weken geleden het been van tegenstander Eduardo brak.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen