Palermo zet coach Guidolin weer op straat

Ger
24 maart 2008, 15:53   Bijgewerkt: 24 maart 2008, 16:08

Palermo heeft afscheid genomen van trainer Francesco Guidolin (foto). De Italiaanse club maakt het seizoen af met Stefano Colantuono, uitgerekend de voorganger van de ontslagen oefenmeester.

Guidolin had de taken van Colantuono november vorig jaar nog overgenomen. De trainerswissel was toen het gevolg van tegenvallende resultaten. Onder Guidolin werd de situatie niet veel beter. Afgelopen zaterdag verloor de Siciliaanse club nog in eigen stadion met 2-3 van Genoa.

Voor Guidolin was het de derde keer in vier jaar dat hij bij Palermo werd ontslagen. De oefenmeester leidde de club in het seizoen 2004/2005 onder meer naar de kwalificaties voor de UEFA Cup. Daarna vertrok hij naar Genoa. In 2006 keerde hij terug, maar moest weg nadat Palermo twee maanden lang geen duel won.

De nieuwste ontslagprocedure is het gevolg van een in de media uitgevochten ruzie tussen Guidolin en Palermo-voorzitter Maurizio Zamparini. De preses houdt de trainer verantwoordelijk voor de slechte resultaten. Guidolin op zijn beurt vindt dat de voorzitter zijn team ondermijnt door het publiek tegen de ploeg op te zetten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen