Spaanse bond ruziet met Spaanse overheid

Koen Freriks
3 maart 2008, 18:59   Bijgewerkt: 3 maart 2008, 19:25

De Spaanse overheid heeft zich de woede van de Spaanse voetbalbond (RFEF) op de hals gehaald. De RFEF gaat niet akkoord met de eis van de overheid om voor 1 april nieuwe voorzittersverkiezingen te organiseren.

Normaal gesproken houdt de RFEF om de vier jaar verkiezingen. De Spaanse overheid eist nu echter vervroegde verkiezingen van alle sportbonden, die zich niet kwalificeerden voor de Olympische Spelen van Peking. Voor het einde van het eerste kwartaal van 2008 moeten de bonden voorzittersverkiezingen hebben gehouden.

De RFEF, dat haar jeugdteam kwalificatie voor de Spelen zag mislopen, weigert aan die eis te voldoen. "Er zullen verkiezingen komen", benadrukte bondsvoorzitter Angel Maria Villar. "De RFEF, de voorzitter en het bestuur willen de huidige wetten gehoorzamen, maar niet op de manier waarop ze worden geïnterpreteerd. Om die reden zien we af van de richtlijnen van de overheid."

De Spaanse overheid botste eerder al met de wereldvoetbalbond FIFA, die op zijn zachtst gezegd niet gecharmeerd is van de staatsbemoeienis. Door de eis van de overheid dreigen de RFEF, de Spaanse nationale ploeg en de Spaanse clubs een schorsing te krijgen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen