Beenhakker ligt eruit met teleurstellend Polen

Ger
16 juni 2008, 22:35   Bijgewerkt: 16 juni 2008, 23:00

Leo Beenhakker heeft met Polen afscheid moeten nemen van het EK. De laatste groepswedstrijd tegen een beter Kroatië werd maandagavond afgesloten op een 1-0 nederlaag. Het enige doelpunt kwam op naam van Ivan Klasnic.

Voor Polen was het bereiken van de kwartfinale eigenlijk na twee duels al verworden tot een kansloze missie. De equipe van Beenhakker hield slechts een schamel puntje over aan de ontmoetingen met Duitsland (0-2) en gastland Oostenrijk (1-1). Door de resultaten moest Polen maandag winnen van het geslepen Kroatië en was het ook nog eens afhankelijk van de uitslag bij het andere groepsduel.

Na een kwartier nam Kroatië het duel langzaam maar zeker over. De formatie van bondscoach Slaven Bilic wist met technisch vaardig spel wél kansen af te dwingen. Danijel Pranjic, op de loonlijst bij SC Heerenveen, zag een poging met een gevoelige stift mislukken. Kort daarop kopte Hrvoje Vejic een vrije trap van Ivan Rakitic net naast de paal. De uitstekende Poolse doelman Artur Boruc hield voor rust bovendien Ivan Klasnic twee keer van een doelpunt af.

Vroeg in tweede helft viel het doek voor Beenhakker en Polen definitief. Vanuit Wenen kwam eerst het slechte nieuws dat Duitsland op voorsprong was gekomen tegen Oostenrijk. Niet veel later scoorde Klasnic op aangeven van Pranjic de 1-0 voor Kroatië. De middenvelder van Heerenveen had op het uur zijn naam bijna zelf aan het scoreformulier toegevoegd. Een mislukte voorzet belandde pardoes op de lat boven Boruc.

In het laatste half uur kon Beenhakker nog wat kansen van zijn elftal noteren. Zo schoot Roger Guerreiro voorlangs, krulde invaller Smolarek een bal langs de paal en stuitte Tomasz Zahorski op sluitpost Vedran Runje. Polen had daarnaast pech dat Jacek Krzynówek ten onrechte werd teruggefloten wegens buitenspel. Desondanks was de overwinning voor de Kroaten dik verdiend. In de kwartfinale mogen de mannen van Bilic het gaan opnemen tegen Turkije.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen