David Villa geeft Hiddink stof tot nadenken

10 juni 2008, 19:47   Bijgewerkt: 10 juni 2008, 20:55

Guus Hiddink gaat er nog een hele kluif aan krijgen om Rusland naar de tweede ronde van het EK te loodsen. In Innsbrück verloren de Russen hun eerste groepsduel met 4-1 van Spanje. David Villa was het grote goudhaantje bij de Spanjaarden. De aanvaller van Valencia maakte de eerste drie doelpunten.

Waar Guus Hiddink de afgelopen jaren ook kwam, alles wat hij aanraakte veranderde in goud. Of het nou in Zuid-Korea, Eindhoven of Australië was, onder leiding van de Achterhoeker werden altijd goede resultaten geboekt. Ook Rusland vaart wel met de komst van Hiddink, die sinds de zomer van 2006 eindverantwoordelijk is voor het eerste elftal. In een groep met Engeland en Kroatië werd verrassend het EK gehaald en met name de thuiszege op de Engelse ploeg (2-1) was indrukwekkend.

Alom werd verwacht dat Spanje het spel zou maken en Rusland zou loeren op de counter, maar eigenlijk was het omgekeerde waar. Rusland was voor rust de betere ploeg en had het meeste balbezit, maar de doelpunten vielen aan de andere kant. Al voor rust was het 0-2, door twee treffers van David Villa. Eerst tikte de aanvaller van dichtbij een pass van Fernando Torres binnen, waarna hij even later aan de buitenspelval ontsnapte en doelman Akinfeev voor de tweede maal kansloos liet.

hiddink

hiddink

Na de rust probeerde Hiddink van alles om het tij te doen keren, maar Spanje liet zich niet verrassen. Tekenend voor de Russische onmacht was de invalbeurt van Vladimir Bystrov. De snelle aanvaller werd direct na de pauze in het veld gebracht, maar faalde volledig. Na amper 25 minuten had Hiddink genoeg gezien en haalde hij de verbouwereerde aanvaller weer naar de kant.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen