Dubbele nederlaag voor Zwitserland in openingsduel

Ger
7 juni 2008, 19:54   Bijgewerkt: 8 juni 2008, 10:45

In een tegenvallende openingswedstrijd heeft Zwitserland een dubbele nederlaag moeten incasseren. Het beter spelende gastland verloor met 1-0 van Tsjechië en raakte bovendien aanvoerder Alexander Frei met een blessure kwijt. Vaclav Sverkos was namens de Tsjechen trefzeker.

Zwitserland beet in het voornamelijk rood gekleurde Sint Jakob Park het meeste van zich af. Bij de gevaarlijke momenten was telkens aanvoerder Alexander Frei betrokken. De spits van Borussia Dortmund vond twee keer doelman Petr Cech in kansrijke positie op zijn weg. Daarnaast stuiterde een inzet van Frei naast het doel van Tsjechië.

De Tsjechen, met oud-Ajacieden Tomas Galasek en Zdenek Grygera in de basis, dwongen in de eerste helft geen enkele kans af. De formatie van bondscoach Karel Brückner kampt vooral met een gebrek aan creativiteit op het middenveld. De beoogde spelmaker Tomas Rosicky raakte eind januari geblesseerd aan zijn knie en moet het EK laten schieten.

Gezien het steriele spel van Tsjechië valt het te begrijpen dat de voetbalbond een poging deed om de al afgezwaaide Pavel Nedved weer bij de ploeg te halen. De middenvelder van Juventus besloot zich echter niet opnieuw beschikbaar te stellen. Zodoende moeten de Tsjechen het in de middenlinie vooral doen met waterdragers zoals Galasek.

Zwitserland, dat nog nooit een EK-duel winnend wist af te sluiten, drong in de resterende tijd nog wel aan, maar een treffer zou het niet opleveren. Tranquillo Barnetta dwong Cech met een gevaarlijk schot in de slotfase nog tot een redding, waarna voormalig PSV'er Johan Vonlanthen in de rebound de lat trof. De Zwitsers hadden bovendien pech dat de arbiter een handsbal van Tsjechië over het hoofd zag.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen