Spanje pakt op valreep drie punten tegen Zweden

Ger
14 juni 2008, 19:55   Bijgewerkt: 14 juni 2008, 20:54

Spanje lijkt na twee wedstrijden zeker van een plaats in de kwartfinale op het EK. De Zuid-Europeanen waren zaterdagavond te sterk voor Zweden: 2-1. Goudhaantje David Villa scoorde in de slotfase de winnende treffer.

De Spanjaarden, in het eerste groepsduel veel te sterk voor Rusland (4-1), zagen tegen Zweden het meeste balbezit na een kwartier een doelpunt opleveren. Fernando Torres was attenter dan verdediger Petter Hansson en tikte een kort genomen hoekschop tegen de touwen. Voor de aanvaller van Liverpool betekende het zijn eerste treffer op Euro 2008.

In de 34e minuut bracht Ibrahimovic zelf beide ploegen weer in balans. De uitstekend spelende oud-Ajacied schudde Sergio Ramos van zich af en verschalkte vervolgens ook Casillas. Spanje speelde op dat moment al zonder Carles Puyol. De ervaren verdediger van FC Barcelona verliet het veld met een blessure en werd vervangen door Raul Albiol.

Vlak voor rust maakte scheidsrechter Pieter Vink zich niet populair bij de Spanjaarden. De Nederlander besloot geen strafschop toe te kennen na een overtreding van Elmander op David Silva. In zijn eerste EK-wedstrijd tussen gastland Oostenrijk en Kroatië had Vink de bal al na drie minuten op elf meter gelegd.

Bij de Scandinaviërs bleef de net van een blessure herstelde Ibrahimovic in de rust achter in de kleedkamer. Met zijn vervanger Markus Rosenberg was Zweden een stuk minder gevaarlijk. Niettemin leek de ploeg een punt over te houden aan de confrontatie totdat David Villa anders besliste. De spits, tegen de Russen al drie keer trefzeker, scoorde in de absolute slotfase de onverwachte 2-1.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen