Zwitsers gaan voor de trainer 'vol gas geven'

Koen Freriks
7 juni 2008, 10:02   Bijgewerkt: 7 juni 2008, 10:22

De Zwitserse voetballers zijn vastberaden voor hun coach Jakob 'Kobi' Kuhn tot het gaatje te gaan. De Zwitserse bondscoach hoorde enkele dagen geleden dat diens echtgenote na een epilepsie-aanval in het ziekenhuis belandde. "We spelen voor de trainer en gaan vol gas geven", zo eisen de spelers van zichzelf voorafgaande aan het openingsduel tegen Tsjechië.

Kuhn is nog bij zijn vrouw, die nog steeds op de intensive care ligt. Hoewel de situatie zich stabiliseert zal hij vandaag nog niet bij de opening van het EK zijn. De Zwitserse voetbalbond gaat er vanuit dat Kuhn in een verder verloop zijn team wel kan coachen.

De kans bestaat echter ook dat Kuhn niet meer terug zal keren op de bank. Na de zomer neemt Ottmar Hitzfeld de honneurs waar bij Zwitserland. Het zou logisch zijn als de Duitser taken van Kuhn al iets eerder overneemt, maar daar is volgens de bond geen sprake van. "We hebben al een coaching team en die bestaat niet alleen uit Kuhn", zei teammanager Erns Laemmli.

Zodoende zit assistent Michel Pont vandaag op de bank als hoofdtrainer, als Zwitserland om 18.00 uur het EK opent tegen de Tsjechen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen