Argentinië rekent nog altijd op Messi

6 augustus 2008, 17:30   Bijgewerkt: 6 augustus 2008, 17:39

Lionel Messi doet donderdag gewoon mee in de eerste wedstrijd van Argentinië op de Olympische Spelen tegen Ivoorkust. Dat stelt althans Sergio Batista, de bondscoach van de Argentijnen. Het internationale sporttribunaal CAS bepaalde woensdag dat FC Barcelona Messi niet vrij hoeft te geven voor de Spelen, maar voorlopig is het Argentijnse wonderkind nog altijd in China.

"Ik weet dat Lionel bij de groep wil blijven", stelde Batista woensdag, tijdens zijn afsluitende persconferentie voor de wedstrijd tegen de Ivorianen. "Messi speelt donderdag tegen Ivoorkust en vermoedelijk ook tijdens de rest van het toernooi."

FC Barcelona heeft nog geen officiële reactie gegeven op de uitspraak van het CAS. Schalke en Werder Bremen, die evenals Barça naar het CAS gestapt waren, wel. Beide clubs hebben besloten dat, ondanks de uitspraak van het tribunaal, respectievelijk Rafinha en Diego toch bij de Braziliaanse ploeg mogen blijven.

Het CAS stelde woensdag de clubs in het gelijk, omdat het Olympische toernooi niet op de officiële wedstrijdkalender van de wereldvoetbalbond FIFA zou staan. Wel riep het tribunaal de clubs op om, 'in de geest van de Olympische gedachte', een oplossing te vinden met de betreffende spelers en nationale voetbalbonden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen