Negen Rode Duivels onderuit tegen Brazilië

Ger
7 augustus 2008, 12:55   Bijgewerkt: 7 augustus 2008, 17:11

België heeft op de Olympische Spelen geen stunt kunnen uithalen tegen titelfavoriet Brazilië. De Rode Duivels verloren donderdag hun eerste groepswedstrijd met 1-0. Vincent Kompany en Marouane Fellaini moesten vroegtijdig naar de kant met twee keer geel.

Op de overwinning voor de Brazilianen viel weinig af te dingen. De formatie van bondscoach Dunga domineerde het grootste gedeelte van het duel. In de afwerking lieten de Zuid-Amerikanen het echter aanvankelijk ernstig afweten. Vooral Alexandre Pato, de jonge ster van AC Milan, sprong slecht om met de kansen.

Door het gebrek aan trefzekerheid bij Brazilië mochten de Belgen, met liefst zes spelers uit de Nederlandse Eredivisie, lang hopen op een remise. Via Marouane Fellaini en Kevin Mirallas kreeg de ploeg op het belabberde veld zelfs twee goede mogelijkheden. Daarnaast blonk oud-Ajacied Tom De Mol uit met enkele fraaie acties.

Na rust drongen de Brazilianen, met onder meer Ronaldinho in de basis, serieus aan. Een tweede gele kaart voor Vincent Kompany luidde de nederlaag voor België in. Vijf minuten later zette São Paulo-middenvelder Hernanes de Zuid-Amerikanen op voorsprong. Het drama voor België werd twee minuten voor tijd compleet door een tweede rode kaart, deze keer voor Fellaini.

Voor de equipe van bondscoach François De Sart zal het bereiken van de volgende ronde een lastige klus worden. De Belgen spelen in groep C nog tegen China en Nieuw-Zeeland. Door de twee rode kaarten kunnen de Rode Duivels echter niet in hun sterkste elftal aantreden.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen