WK-opponenten: Macedonië wint, Schotten en Noren gelijk

20 augustus 2008, 23:58   Bijgewerkt: 21 augustus 2008, 08:43

Macedonië, volgende maand de eerste tegenstander van het Nederlands elftal in de kwalificatiecyclus naar het WK 2010, won woensdagavond zonder problemen bij het nietige Luxemburg met 4-1. Goran Pandev scoorde voor rust twee keer. Schotland en Noorwegen, de andere opponenten van Nederland, zegevierden niet.

Schotland kwam in Glasgow niet verder dan 0-0 tegen Noord-Ierland, dat zelfs een groot deel van de tweede helft met tien man moest spelen. Debutant Ryan McGivern (Manchester City) kon er in de 57e minuut af na een rode kaart.

Noorwegen speelde in Oslo gelijk tegen Ierland: 1-1. Robbie Keane scoorde vlak voor rust voor de Ieren, Tore Reginiussen bracht de Noren na rust verdiend langszij.

In Reykjavik speelde IJsland, de vierde tegenstander van Oranje, 1-1 tegen Azerbeidzjan. Voormalig AZ'er Gretar Steinsson maakte de goal voor IJsland.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!