"Als we woensdag winnen, zijn we een heel eind op weg"

12 oktober 2008, 08:44

Nederland blonk de laatste decennia vaak niet bepaald uit in kwalificatiereeksen naar een EK of WK, maar met die trend lijkt Oranje nu af te rekenen. Na vrij eenvoudige plaatsingen voor het WK 2006 en EK 2008, lonkt inmiddels ook alweer het WK van 2010. En dat terwijl Oranje pas twee wedstrijden gespeeld heeft.

Nederland won de eerste kwalificatiewedstrijden tegen Macedonië (1-2) en IJsland (2-0), terwijl concurrenten Noorwegen en Schotland grossieren in puntverlies. De Noren lieten al vier punten liggen, Schotland zelfs al vijf. Komende woensdag kunnen de Noren dus al vrijwel definitief afgeschud worden, als Oranje er in slaagt om tijdens een onderling duel in Oslo drie punten te pakken.

Mathijsen

Mathijsen

Joris Mathijsen, die tegen IJsland het eerste Nederlandse doelpunt voor zijn rekening nam, is het eens met de woorden van zijn voormalig AZ-teamgenoot. "Klopt, met negen punten uit de eerste drie wedstrijden ben je een heel eind op weg. En dat moet natuurlijk ook het doel zijn, we reizen naar Oslo om te winnen."

Enkele uren voordat Nederland zaterdag aantrad tegen IJsland, werd bekend dat Schotland en Noorwegen in een onderling duel de punten gedeeld hadden (0-0). "Dat was natuurlijk mooi", vervolgt Mathijsen. "Maar we beseften op dat moment ook dat wij eerst zelf moesten winnen van IJsland, anders hadden we er geen voordeel van gehad. Daarom is het goed dat we deze drie punten gepakt hebben. En we hebben bij vlagen ook nog best goed gespeeld, vind ik", besluit hij.

Bij die laatste woorden sluit De Zeeuw zich aan. "We kunnen tevreden zijn over de manier waarop we tegen IJsland gespeeld hebben. Alleen de eerste fase na rust was niet goed, toen gingen we iets te geforceerd op zoek naar de 2-0. Maar toen die tweede goal eenmaal gevallen was, konden we de wedstrijd rustig uitspelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen