Eenvoudige overwinning Oranje op IJsland

11 oktober 2008, 22:37   Bijgewerkt: 12 oktober 2008, 01:37

Nederland heeft ook de tweede kwalificatiewedstrijd voor het WK van 2010 winnend afgesloten. Na de eerdere 1-2 zege in Macedonië werd IJsland zaterdag in de Kuip met 2-0 geklopt. Joris Mathijsen en Klaas Jan Huntelaar maakten, allebei op aangeven van Rafael van der Vaart, de doelpunten.

Door de overwinning op de IJslanders staat Oranje er nu al uitstekend voor in haar kwalificatiegroep. Omdat rivalen Noorwegen en Schotland meer punten morsen dan dat ze er pakken, is de voorsprong van Nederland na drie speeldagen al riant. Schotland (vijf) en Noorwegen (vier) hebben al een flink aantal verliespunten meer dan de formatie van de nieuwe bondscoach Bert van Marwijk.

Mathijsen

Mathijsen

Met deze 1-0 op zak speelde Oranje een vrij aardige eerste helft. Er zaten nog veel slordigheidjes in het spel, maar aan de andere kant creëerde de ploeg ook voldoende mogelijkheden op de 2-0. Zo werd een inzet van Ryan Babel net voor de lijn weggehaald, terwijl kopstoten van Huntelaar (2) en Kuyt net naast en over het doel van keeper Gunnleifsson gingen.

In de periode vlak voor en vlak na rust leek Oranje de weg een beetje kwijt te zijn, maar na ruim een uur hielp Klaas Jan Huntelaar de ploeg over het dode punt heen. Na briljant werk van Rafael van der Vaart, die de spits in één beweging diep stuurde, roste de Ajacied de bal vanuit een lastige hoek met links in de verre hoek.

Met dit doelpunt brak Huntelaar het verzet van de IJslanders. De eilandbewoners lijken nu bovendien te zijn afgehaakt in de strijd om WK-tickets. Want met slechts één punt uit de eerste drie duels, moet er een wonder gebeuren wil het land zich nog mengen in de strijd om de plaatsen één en twee. Nederland daarentegen kan de rest van de groep met vertrouwen tegemoet zien. Als woensdag ook Noorwegen verslagen wordt, staat de ploeg zelfs al met een half been in Zuid-Afrika. En dat is toch een geruststellende gedachte, na amper één maand WK-kwalificatievoetbal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen