KNVB-directeur Kesler hoopt op FC Limburg

Ger
21 oktober 2008, 09:34

De KNVB hoopt de Limburgse clubs te overtuigen de plannen van het starten van een fusieclub opnieuw op te pakken. In Limburg zijn vier profclubs actief: Roda JC in de Eredivisie, Fortuna Sittard, MVV en VVV Venlo in de Jupiler League.

"We brengen een proces op gang om te kijken of we iets kunnen realiseren. Of we wellicht het fusieproces kunnen entameren", tekent het Limburgs Dagblad op uit de mond van Henk Kesler. De algemeen directeur van de KNVB deed die uitspraken tijdens een door VVV georganiseerd symposium in Roermond.

Volgens Kesler zou een fusie van drie Limburgse clubs ideaal zijn. Gezien hun zuidelijke ligging komen Roda, Fortuna en MVV daarvoor in aanmerking. VVV speelt zijn wedstrijden op geruime afstand van het drietal, in het noorden van Limburg. In het verleden werd al vaker gesproken over een zogenaamd FC Limburg, maar de plannen stuitten op veel verzet van fans van de betreffende clubs.

"Wanneer je nu kijkt naar de omzet van de drie Zuid-Limburgse clubs bij elkaar, dan komt dat bedrag nog niet eens in de buurt van de omzet van een club als SC Heerenveen", weet Kesler. "Blijf je op deze voet doorgaan, dan worden het op termijn tweederangs clubs. Dat kan toch niet de bedoeling zijn in Limburg, de plaats waar het betaalde voetbal in Nederland geboren is?"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen