Machteloos PSV moet meerdere erkennen in NAC

18 oktober 2008, 21:39   Bijgewerkt: 18 oktober 2008, 22:20

De prestaties van PSV dit seizoen beginnen stilaan zorgwekkend te worden. Op bezoek bij NAC Breda liet de ploeg van coach Huub Stevens zaterdag voor de zoveelste keer zien dat het nog een hoop werk voor de boeg heeft, als het wederom kampioen van Nederland wil worden. De titelhouder verloor, met 2-1.

Goed beschouwd was de wedstrijd tegen NAC Breda, zaterdag in het Rat Verlegh Stadion, dus de tweede serieuze test in deze competitie, na AZ-uit (1-0 verlies). NAC eindigde vorig seizoen als derde in de competitie en dat die prestatie geen geluk was, bewijzen de Bredanaars in de eerste weken van dit seizoen. Dankzij zeges op onder meer SC Heerenveen (4-2) en AZ (1-2) draait de equipe van coach Robert Maaskant 'gewoon' weer bovenin mee in de Eredivisie.

Tegen PSV bewees NAC dat het ook dit seizoen van iedereen kan winnen. De ploeg zocht aanvankelijk enthousiast de aanval, combineerde heel aardig en zette PSV vast op de eigen helft. Dat leidde al snel tot de 1-0, toen een kopstoot van Rob Penders via het lichaam van Timmy Simons in het Eindhovense doel belandde.

Toen na een half uur de Bredase storm enigszins was gaan liggen, kroop PSV enigszins uit zijn schulp. Het was alleen schrijnend om te zien hoe afhankelijk de ploeg was van Ibrahim Afellay. Negen van de tien aanvallen beginnen, eindigen op lopen via de begaafde spelmaker. De rest van de aanvallend ingestelde spelers, zoals Lazovic, Dzsudzsak en ook Amrabat, bakten er weinig van.

PSV leed zo de tweede nederlaag van de competitie en zal de komende tijd flink aan de bak moeten om weer in kampioensvorm te komen. En NAC Breda? Dat vierde feest. Want na zes wedstrijden in de Eredivisie is niet één van de traditionele topclubs, maar de club van coach Robert Maaskant koploper in de Eredivisie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen