Van Gaal rekent niet op Dembele en Van der Velden

17 oktober 2008, 16:55   Bijgewerkt: 17 oktober 2008, 17:08

AZ-coach Louis van Gaal moet voor de uitwedstrijd tegen De Graafschap wat sleutelen aan de succesvolle ploeg, die de afgelopen weken een spoor van vernieling achterliet in de Eredivisie. Naast Gill Swerts, die in de vorige competitiewedstrijd tegen Sparta een blessure aan zijn hamstring opliep, ontbreken op de Vijverberg vermoedelijk ook Nick van der Velden en uitblinker Moussa Dembele.

"Ik verwacht niet dat Dembele en Van der Velden gaan spelen, al lijkt de blessure van Moussa niet heel ernstig. Nick is donderdag op de training door zijn enkel gegaan", vertelt Van Gaal op de officiële website van zijn club. Of aanvoerder Stijn Schaars mee kan spelen, is bovendien nog twijfelachtig. "Schaars heeft de hele week goed getraind, maar kampte vandaag met een kleine terugslag. Wat de opstelling betreft ben ik er zelf al uit, ik heb voldoende mogelijkheden."

Van Gaal moet dus wat andere spelers de wei in sturen dan tegen Willem II (2-5) en Sparta (6-0), maar de coach hoopt uiteraard op eenzelfde resultaat. "Het zal aankomen op goed positiespel. Als wij de bal net zo snel laten lopen als tegen Willem II, dan kunnen wij ook het spel van De Graafschap ontrafelen. Dan komen zij elke keer een stap te laat. En dat is dan onze verdienste; niet de zwakte van de tegenstander, zoals de media vaak schrijven", aldus de coach van de Alkmaarders.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen