Vonk: "Ik dacht: shit, dat wil ik ook nog wel"

18 oktober 2008, 10:04

Hans Vonk is zo blij als een kind met zijn tijdelijke contract bij Ajax. De 38-jarige keeper had eigenlijk al een punt achter zijn profloopbaan gezet, maar kon aan de bak bij Ajax omdat Maarten Stekelenburg en Dennis Gentenaar geblesseerd raakten.

"Vorig jaar nam ik afscheid bij Ajax Cape Town. Toen was ik het ook echt zat. Het einde van het seizoen daar was niet zo leuk. We werden net geen kampioen, de trainer ging me tegenstaan en het vele reizen en het weg zijn van mijn familie brak me op. Eigenlijk was ik gewoon voetbalmoe", zegt de Zuid-Afrikaan tegen Highlow.nl. "Maar het gevoel keerde weer heel snel om. Ik kreeg spijt van mijn beslissing. Na een maand dacht ik, shit! Ik ben nog fit en ik wil graag. Dan begint de Nederlandse competitie en zie je de beelden en dan denk je dat wil ik ook nog wel."

Toen hij hoorde dat Ajax op zoek was naar een keeper, twijfelde Vonk dan ook geen seconde. "Op een gegeven moment kreeg ik wat telefoontjes van journalisten uit Nederlanden die mij vertelden dat Ajax een nieuwe keeper zocht. Ik had kort daarvoor nog contact gehad met Van Basten over Eyong Enoh. Ik wilde zo graag, dus ik dacht: ik gooi een balletje bij hem op. Ik heb Van Basten gecontact en gelukkig verliepen de onderhandelingen goed. Zo is het allemaal ontstaan", aldus de keeper.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen