Qatar staat open voor WK-organisatie

Ger
30 december 2009, 15:34   Bijgewerkt: 30 december 2009, 16:55

Nederland en België krijgen er in de race om de organisatie van het WK in 2018 mogelijk een verrassende concurrent bij. De vermogende golfstaat Qatar ziet het wel zitten om de mondiale eindronde als eerste Arabische land binnen te halen.

"We geloven dat we een dergelijk prestigieus toernooi met succes kunnen organiseren", laat bondsbestuurder Saud al Mohannadi weten aan Reuters. "We hebben er de stadions voor en bovendien bezitten we de ervaring met het organiseren van grote evenementen. We willen geen overhaaste beslissing nemen, maar we hebben absoluut interesse."

In 2011 zal Qatar het gastland zijn van de Azië Cup. Het Khalifa International Stadium (foto) in hoofdstad Doha was in 2006 bovendien het decor van de Aziatische Spelen. Het emiraat heeft verder ervaring opgedaan door tennis- en golftoernooien te organiseren. Daarnaast is Qatar in het bezit van een circuit waarop jaarlijks een race in de MotoGP wordt verreden.

Naast de golfstaat en Nederland en België azen ook Spanje en Portugal, Engeland, China, Mexico en Rusland op de WK-organisatie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen