Einde FC Eindhoven nabij na uitspraak KNVB

21 januari 2009, 14:54   Bijgewerkt: 21 januari 2009, 21:47

De toekomst van FC Eindhoven is hoogst onzeker geworden. De beroepscommissie van de KNVB bepaalde woensdag dat de noodlijdende eerstedivisionist voorlopig onder curatele blijft, waardoor het veel geld misloopt. Volgens voorzitter Ed Creemers kan de uitspraak zelfs het einde van de club betekenen.

De Brabanders grijpen door de uitspraak naast 350.000 euro van de gemeente Eindhoven. Die zou voor dit bedrag de vier lichtmasten in het Jan Louwers Stadion kopen, maar alleen als de club uit categorie 1 zou komen. Met PSV was een soortgelijke deal gesloten. De Eindhovenaren wilden hun streekgenoten onder diezelfde voorwaarde een schuld van 200.000 euro kwijtschelden

"Het is een grote schande", zei Creemers woensdag, nadat hij het slechte nieuws van de KNVB te horen gekregen had. "Wij hebben op dit moment een positief eigen vermogen. We zijn een gezonde club. Dit gaat allemaal over de jaarcijfers van vorig jaar. Geneuzel over of een potje dat niet daar, maar op een andere plaats moet staan. Daarom flikkeren ze een bijna 100-jarige club op de vuilnisbelt."

FC Eindhoven gaat zich beraden over de toekomst. De club opdoeken, is een van de mogelijkheden volgens Creemers. Ook een stap naar de burgerrechter is mogelijk. De KNVB heeft de licentie van de club vooralsnog niet ingetrokken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen