Krabbe spreekt van 'zwarte bladzijde in loopbaan'

10 februari 2009, 16:49

De tuchtcommissie van de KNVB oordeelde dinsdag dat Paul Krabbe zich níet racistisch uitgelaten heeft tegenover Cambuur-coach Stanley Menzo. Toch had de trainer van FC Emmen weinig reden om daar heel blij over te zijn. Krabbe voelt zich, door alle berichten in de media de afgelopen dagen, flink beschadigd.

De afgelopen dagen circuleerden berichten dat Krabbe zijn collega Menzo zou hebben uitgemaakt voor 'vuile kankeraap'. De KNVB kon daar echter geen bewijs voor vinden en sprak Krabbe vrij. 

"Uiteraard heeft de aanklager geoordeeld dat er van discriminatie geen sprake is, en dat doet mij goed", reageert Krabbe. "Deze hele zaak is voor mij een zwarte bladzijde in mijn carrière. Maar ook in de privésfeer heb ik hier erg veel last van. De mooie overwinning op Cambuur is door deze affaire compleet naar achteren geschoven en dat is voor de club en de spelers erg zuur. Het blijft moeilijk je te verdedigen tegen onjuiste aantijgingen die zo uitgebreid in de media verschijnen."

Algemeen directeur Henk Eising van FC Emmen is minstens zo boos. "Het is schandalig dat het in Nederland blijkbaar mogelijk is dat iemand al veroordeeld wordt voordat er vonnis is gesproken. Weliswaar ontkennen wij niet dat er over en weer beledigende uitlatingen zijn gedaan, maar blijven wel achter de eerdere gedane uitspraken staan dat er nooit sprake is geweest van discriminatie", stelt hij.

Omdat de KNVB wél bewezen achtte dat Krabbe 'grove en/of beledigende taal' uitte, is de trainer voor drie wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk, geschorst.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen