Succesvolle oefenduels voor Kroatië, België en Zweden

11 februari 2009, 23:05   Bijgewerkt: 12 februari 2009, 00:13

België is het voetbaljaar 2009 prima begonnen. De eerste interland van het jaar werd woensdag winnend afgesloten. Tegen Slovenië werd het in Genk 2-0, door twee doelpunten van centrumverdediger Daniel van Buyten.

De eerste treffer van Van Buyten viel na twintig minuten, na voorbereidend werk van PSV'er Timmy Simons. Nadat de Slovenen vervolgens enkele kansen op de gelijkmaker misten, verdubbelde Van Buyten vijf minuten voor tijd de score. Hij tikte van dichtbij binnen, nadat een schot van De Sutter op de paal terecht gekomen was. Bij België maakte de geboren Braziliaan Igor de Camargo zijn debuut.

Ook Kroatië, dat nu al gezien wordt als één van de outsiders voor het komende WK, kende een prima avond. Op bezoek bij Roemenië boekte de ploeg van Slaven Bilic een knappe 1-2 oefenoverwinning. Ivan Rakitic en Niko Kranjcar maakten de treffers voor Kroatië, namens Roemenië scoorde alleen Ciprian Marica.

Rasmus Elm

Rasmus Elm

Zuid-Afrika, dat over anderhalf jaar gastheer is van het WK, is nog lang niet klaar voor de mondiale titelstrijd. Een oefenduel met Chili werd met 0-2 verloren. Ivoorkust, op papier het sterkste land van Afrika, is beter in vorm. Tegen Turkije sleepte de ploeg een 1-1 gelijkspel uit het vuur. Didier Drogba maakte in blessuretijd de gelijkmaker, nadat Unal de Turken al na elf minuten op voorsprong gezet had.