Gemeente Maastricht praat met KNVB over MVV

13 maart 2009, 18:22   Bijgewerkt: 13 maart 2009, 18:31

De gemeente Maastricht gaat binnen afzienbare tijd in gesprek met de KNVB over de financiële situatie van MVV, zo meldt De Limburger. De Maastrichtse wethouder Luc Winants heeft een afspraak gemaakt met de licentiecommissie en is tevens van plan Henk Kesler te benaderen.

Het zit de politicus niet lekker dat de bond juist in deze zware economische tijden strenger toeziet op de financiën van de BVO's. "Samen met MVV hebben we grote zorgen over hoe het nu verder moet. Veel clubs hebben het moeilijk in deze tijd om lucht te krijgen en nu gaat de KNVB de lucht nog verder dichtknijpen. Zo gaat het hartstikke de verkeerde kant op", briest de wethouder.

Van deelname aan de fusie tussen Fortuna Sittard en Roda JC tot FC Limburg wil Winants vooralsnog niets weten. "Met elke wedstrijd zesduizend man op de tribune heeft deze club bestaansrecht. Elk Maastrichts jongetje moet zijn idolen kunnen zien winnen of verliezen", besluit hij.

Onlangs werd MVV door de KNVB teruggezet naar de zogeheten Categorie 1. Hierin zitten alle noodlijdende clubs die nauwlettend in de gaten worden gehouden. Vooral het negatieve eigen vermogen stuit op veel weestand vanuit Zeist. De gemeente Maastricht leende MVV een aantal jaar terug 1,3 miljoen euro om het hoofd boven water te houden. Lange tijd vond de voetbalbond dit geen probleem. Sinds de aangescherpte licentievoorwaarden eist de KNVB echter dat de situatie verandert.

MVV-voorzitter Joseph Goumans denkt de financiële malaise op te lossen met 'boekhoudkundige' maatregelen. Daarnaast zijn de Limburgers in onderhandeling met Trabzonspor. De Turkse subtopper ziet in MVV een prima satellietclub.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen