Terry: "150 interlands voor Rooney haalbaar"

29 maart 2009, 12:24   Bijgewerkt: 29 maart 2009, 18:28

Zaterdag loste David Beckham wijlen Bobby Moore af als veldspeler met de meeste Engelse interlands. De middenvelder droeg in het oefenduel met Slowakije (4-0) voor de 109e maal het shirt van The Three Lions en greep zodoende het record. John Terry denkt dat Becks dit record niet eeuwig zal behouden. Wayne Rooney maakt volgens de verdediger namelijk een goede kans om nóg meer interlands te spelen.

Als de 23-jarige Rooney woensdag wordt opgesteld in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Oekraïne zal de aanvaller zijn vijftigste interland spelen. "Wayne behoort ongetwijfeld tot één van de betere voetballers in de wereld", zegt Terry, die zaterdag zelf zijn vijftigste interland speelde, op de website van de FIFA.

Rooney is de afgelopen tijd aardig op schot bij de Engelsen. In de voorbije vier interlands trof de speler van Manchester United zevenmaal doel. Zaterdag scoorde hij nog tweemaal tegen de Slowaken en schroefde zo zijn totaal aantal interlandgoals op naar 21. Hoewel dit niet de helft is van de 49 van all-time topscorer Bobby Charlton, sluit Terry niet uit dat Rooney ook dit record verovert. "Als hij fit blijft, kan hij ook dat record verbreken."

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen