Van Dijk: "Scheidsrechter is ook maar een mens"

23 april 2009, 07:26

Heel Volendam was woensdagavond boos op arbiter Björn Kuipers. De leidsman verzuimde vlak voor rust, bij een stand van 1-0 in het voordeel van SC Heerenveen, de bal op de stip te leggen na een duel tussen Michal Svec en Dominique van Dijk. En dat terwijl Svec overduidelijk een overtreding maakte, beweert Van Dijk.

"Daar is geen discussie over mogelijk", zegt de aanvaller van Volendam tegen FCUpdate.nl. "Ik denk dat iedereen in het stadion heeft kunnen zien dat de bal op de stip gemoeten had. En Svec had misschien wel rood moeten krijgen. Heel zuur, want met tien tegen elf en een penalty voor ons krijg je een heel andere wedstrijd."

Van Dijk noemt het 'bijzonder' dat Kuipers de bal niet op de stip legde. "Maar aan de andere kant, hij is ook maar een mens. Scheidsrechters kunnen fouten maken. Het is alleen heel jammer voor ons dat zoiets uitgerekend nu gebeurt. Want natuurlijk was Heerenveen beter en hebben ze meer kwaliteit, maar voetbalwedstrijden worden niet altijd beslist op basis van kwaliteit. Er lagen absoluut kansen voor ons."

Door de nederlaag moet FC Volendam de droom van Europees voetbal laten varen. "Ach", reageert de 29-jarige Van Dijk lachend, "eigenlijk spelen we sowieso al elke week Europees. Volendam is namelijk een dorp op zich in Nederland."

"Maar inderdaad, we moeten ons nu helemaal richten op de competitie", vervolgt hij. "Zaterdag spelen we uit tegen Roda JC, die wedstrijden mogen we niet verliezen. Als dat lukt, geef ik ons een goede kans om in de Eredivisie te blijven."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen