Milan pakt laatste CL-ticket na zege bij Fiorentina

31 mei 2009, 17:02   Bijgewerkt: 31 mei 2009, 18:03

AC Milan heeft beslag gelegd op het derde en laatste Italiaanse plaatsbewijs voor de groepsfase van de Champions League. De ploeg van trainer Carlo Ancelotti won met 0-2 bij directe concurrent Fiorentina. Kaka (foto) en Alexandre Pato troffen na rust doel voor Milan, waar Clarence Seedorf een basisplaats had.

Fiorentina is door het verlies veroordeeld tot het spelen van voorrondewedstrijden om zich zo alsnog te kwalificeren voor de eerste ronde van het kampioenenbal. Naaste belager Genoa versloeg Lecce weliswaar met 4-1, maar dat was niet genoeg om La Viola van de vierde stek te stoten. Grifoni speelt volgend seizoen samen met AS Roma in de voorronde van de Europa League.

Landskampioen Internazionale won voor eigen publiek doelpuntrijk van Atalanta Bergamo. In de slotfase bogen de Milanezen een 2-3 achterstand om in een 4-3 zege. Het was ook het laatste duel van Luis Figo. De Portugees werd vlak voor rust gewisseld en nam zodoende na twintig seizoenen afscheid van het betaalde voetbal.

Nummer twee Juventus, dat net als Inter al zeker was van een plek in de Champions League, schreef eveneens drie punten bij. In Turijn won de Oude Dame met 2-0 van Lazio, door twee treffers van Vicenzo Iaquinta.

Juventus' stadgenoot Torino beleefde een minder plezierige middag. De club moest in de hoofdstad zijn meerdere erkennen in AS Roma (3-2) en degradeerde daardoor naar de Serie B. Bologna, dat ook in aanmerking kwam voor degradatie, zegevierde met 3-1 over Catania. Reggina en Lecce zakten eerder al een divisie af.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen