Rapid stelt landstitel Adriaanse en Red Bull uit

10 mei 2009, 18:19   Bijgewerkt: 10 mei 2009, 18:26

Red Bull Salzburg en Co Adriaanse moeten nog even wachten voordat ze de champagne mogen ontkurken om de landstitel te vieren. De lijstaanvoerder van de Oostenrijkse competitie ging zondagmiddag onderuit bij nummer twee Rapid Wien (4-2). Het verschil tussen beide clubs is met nog drie duels te gaan vier punten.

Kort na rust kon Europees topscorer Marc Janko de openingstreffer van Stefan Maierhofer nog uitwissen, maar een daaropvolgende bevlieging van Erwin Hoffer zette Red Bull op onoverbrugbare achterstand. De Oostenrijkse international zorgde er met een glaszuivere hattrick voor dat Rapid uitliep naar 4-1. In de slotfase bepaalde Rene Aufhauser de eindstand op 4-2. Red Bull speelde het duel uit met tien man, na een dubbele gele kaart van oud-Roda JC'er Laszlo Bodnar.

"Vandaag (zondag, red.) was Rapid op alle fronten de betere. Ze hebben verdiend gewonnen", gaf trainer Co Adriaanse na afloop toe op de website van Red Bull Salzburg. "Wij hebben zeer slecht gespeeld en er is nog een hoop werk aan de winkel om het kampioenschap over de streep te trekken, terwijl dat volgens iedereen al een uitgemaakte zaak was."

Red Bull, dat aantrad met voormalig AZ-speler Barry Opdam, kan komende week alsnog kampioen worden als zaterdag de thuiswedstrijd tegen laagvlieger LASK Linz in winst wordt omgezet en Rapid een dag later verliest bij SV Ried.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen