Egyptische club hengelt naar Van Stee en Wotte

13 juni 2009, 10:58

Mark Wotte en Henk van Stee staan beide op de nominatie om hoofdcoach te worden bij de Egyptische club Ismaily. Voor Van Stee komt de interesse in Wotte echter als een verrassing aangezien de Schiedammer drie weken terug, toen hij werd gepolst, nog contact heeft gehad met Wotte om nadere informatie in te winnen over Ismaily.

Opmerkelijk genoeg was Wotte destijds naar eigen zeggen ook al benaderd door de drievoudig landskampioen van Egypte, maar dat heeft hij niet aan Van Stee verteld. "Ik heb Mark donderdag meteen gebeld en gevraagd hoe dit allemaal zit", aldus Van Stee tegen AD Sportwereld. "Mark zei me dat hij drie weken geleden al benaderd is door Ismaily. Ik kan niet bewijzen dat het anders is." Wotte zou bij Ismaily een streepje voor hebben op Van Stee omdat hij goedkoper is.

Wotte zegt niet op de hoogte te zijn geweest van de interesse van zijn voormalig werkgever in Van Stee. "Net als in elke zomer ben ik rechtstreeks door Ismaily benaderd, ik weet niet of Henk dat ook is. Hij kan ook door een tussenpersoon zijn gebeld. Ik hoorde dat behalve ik alleen een Fransman en Duitser kandidaat zijn. Henk is een goede vriend, die ik het beste gun. Ik ga hem niet dwars zitten", besluit Wotte, die betwijfelt of hij na de zomer op de bank zit bij zijn huidige club Southampton. De Engelse formatie heeft namelijk een nieuwe eigenaar.

Mocht Wotte toch aan de slag gaan in Egypte, dan zou dat hoogst opmerkelijk zijn. Tot de winter van 2006 stond hij ook al onder contract bij Ismaily, maar keerde toen terug naar Nederland omdat hij zijn kinderen miste. Niet lang na zijn thuiskomst ging hij echter aan de slag bij RKC Waalwijk. Dit schoot de toenmalige voorzitter van de Egyptenaren in het verkeerde keelgat en betichtte Wotte van contractbreuk.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen