Magath: "Ik kan met de druk bij Schalke omgaan"

Ger
7 augustus 2009, 09:16   Bijgewerkt: 6 augustus 2009, 22:43

Supporters van Schalke 04 kijken hoopvol uit naar het nieuwe seizoen. Hun favoriete club staat sinds deze zomer onder leiding van Felix Magath, die VfL Wolfsburg afgelopen voetbaljaargang verrassend kampioen maakte. De Duitse oud-international maakt zich niet druk over de hoge verwachtingen.

"Door met Wolfsburg de landstitel te winnen, had ik aan mijn taken voldaan. Het was tijd voor een nieuwe uitdaging, en die vond ik bij Schalke", legt Magath zijn overstap uit op de website van de FIFA. "De club wacht al meer dan vijftig jaar op de titel in de Bundesliga. Dat geeft mij een enorme motivatie."

Magath, die voormalig Feyenoord-coach Ernst Happel als zijn leermeester omschrijft, moet het komend seizoen zonder Europees voetbal stellen. Schalke sloot de vorige voetbaljaargang immers op de achtste plaats af. Vanwege de slechte resultaten haalde Fred Rutten, nu werkzaam bij PSV, het einde van de competitie niet.

Door hard te werken wil Magath de club uit Gelsenkirchen weer naar de top in de Bundesliga loodsen. "Ik kwalificeer me eigenlijk liever drie keer op rij voor de Champions League dan één keer de landstitel te winnen en daarna als zevende of achtste te eindigen. Maar uiteraard wil ik Schalke wel graag aan het kampioenschap helpen."

Magath heeft geen problemen met de druk bij Schalke. "Veel mensen denken: 'Hij heeft de titel met Wolfsburg gewonnen, nu zal hij vast hetzelfde voor onze club doen'. Het verwachtingspatroon is hoog. Maar ik kan met die druk omgaan."

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen