De Jonge: "Kalou moet eerst fitter worden"

11 september 2009, 14:00   Bijgewerkt: 11 september 2009, 14:05

Coach Jan de Jonge van SC Heerenveen is niet tevreden over de fitheid van Bonaventure Kalou. Onder meer om die reden is de Ivoriaan niet op de spelerslijst voor de groepsfase van de Europa League gezet. "Bovendien kunnen meer spelers op zijn positie uit de voeten, waaronder enkele talenten. Ook die spelers moeten de kans krijgen zich te ontwikkelen", zegt De Jonge op de website van zijn club.

Volgens De Jonge werkt Kalou hard aan zijn conditie en reageerde hij goed op de beslissing van de clubleiding. "Kalou traint momenteel twee maal per dag. Hij had er begrip voor en heeft gezegd er te zullen staan als we hem nodig hebben." De coach sluit niet uit dat hij in de Eredivisie wel een beroep op de oud-Feyenoorder doet. "We hebbeen het wel over Bonaventure Kalou hé, die kan natuurlijk wel voetballen. Bovendien is Kalou ene plezierige jongen in de groep. Hij hoeft van mij echt niet weg."

Naast Kalou staat ook doelman Kenny Steppe niet op de spelerslijst voor de Europa League. De Belg is nog altijd herstellende van een handblessure.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen