Jong Oranje start EK-kwalificatie met zege

Ger
4 september 2009, 21:18   Bijgewerkt: 5 september 2009, 00:54

Jong Oranje heeft vrijdagavond de eerste wedstrijd in de EK-kwalificatie met een zege afgesloten. De formatie van coach Cor Pot was in Emmen met 2-0 te sterk voor Finland. Siem de Jong en Diego Biseswar namen de doelpunten voor hun rekening.

Voor Jong Oranje vormde het duel met de Finse leeftijdsgenoten de start van een lange kwalificatieroute. De eerste plaats in de poule volstaat niet automatisch voor een EK-ticket. De groepswinnaars, aangevuld met de vier beste nummers twee, schuiven door naar de play-offs die volgend jaar oktober worden gespeeld. De winnaars van de zeven barragewedstrijden plaatsen zich uiteindelijk naast gastland Denemarken voor de eindronde in 2011.

Pot heeft op weg naar het EK in Denemarken de beschikking over een nieuwe lichting Oranje-talenten. Onder hen bevinden zich enkele spelers die hun brood in Engeland verdienen, zoals Jeffrey Bruma (Chelsea), Nacer Barazite (Arsenal) en Marvin Emnes (Middlesbrough). Het overgrote deel van de selectie bestaat uit voetballers die in de Eredivisie actief zijn. Vorige maand debuteerde Pot bij Jong Oranje met een doelpuntloze oefenremise tegen EK-finalist Engeland.

De oefenmeester toonde zich destijds tevreden over de selectie. "Ik kan een team samenstellen dat alles heeft en waarmee we goed voetbal volgens de Nederlandse stijl kunnen spelen", aldus Pot. "In principe willen we met Jong Oranje de lijn van Bert van Marwijk bij het Nederlands elftal volgen. Daar hebben we ook de spelers voor." Hoewel het gelijkspel tegen de Britten kon worden uitgelegd als een goed resultaat, hield het voetballend niet over.

Siem de Jong

Siem de Jong

De aanvallen van Jong Oranje, zowel door de lucht als over de grond, liepen vaak stuk in het overvolle Finse centrum. Na de pauze zakte het niveau van de wedstrijd nog verder terug. Diego Biseswar tekende met de 2-0 in de 75e minuut voor een van de weinige hoogtepunten. Nederland gaat op 9 oktober op bezoek in Finland. Spanje, Polen en Liechtenstein zijn de komende maanden de andere tegenstanders in de kwalificatiegroep.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen