Polen ontslaat Beenhakker na nederlaag

10 september 2009, 07:24   Bijgewerkt: 10 september 2009, 09:16

Leo Beenhakker is ontslagen als bondscoach van Polen. Bondsvoorzitter Grzegorz Lato maakte het ontslag woensdagavond bekend op de Poolse televisie. De mededeling kwam kort na het 3-0 verlies van Polen in het WK-kwalificatieduel met Slovenië, waardoor de Poolse kansen op WK-deelname zo goed als verkeken zijn.

Lato zei op televisie dat hij liever geen overhaaste beslissingen maakt, maar dat het ontslag vaststaat. "Leo Beenhakker is niet langer de coach van Polen'', aldus de bondsvoorzitter die verder aangaf dat de volgende bondscoach een Pool zal zijn. De relatie tussen Beenhakker en de Poolse voetbalbond was al bekoeld door de nevenwerkzaamheden van Beenhakker bij Feyenoord, waar hij technisch adviseur is.

Beenhakker zorgde in 2008 voor een sensatie door zich voor de eerste keer in de geschiedenis met Polen te kwalificeren voor de eindronde van een Europees kampioenschap. Beenhakkers elftal strandde uiteindelijk in de eerste ronde van het toernooi, dat in Oostenrijk en Zwitserland gespeeld werd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen